14-19 augusti 2018
In English

Studenter smyckar Kulturkalasets festplatser

11 augusti - 2016
GK01_20160811160537.jpg
I år kan du upptäcka att fyra av Kulturkalasets olika festplatser har smyckats med fem olika estetiska verk. Idéerna är framtagna av studenter från kandidatprogrammet Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap vid Göteborgs Universitet.
 
De fem olika arbetsgrupperna har tillsammans skapat:
 
Gigantiska blommor i Trädgårdsföreningen
Bokstäver i trä vid Stora Teatern
Vimpelspel, skapat av barn från Göteborgs olika stadsdelar, som hänger över Götaplatsen
Cykelfickor för cykelställen vid Stora Teatern
Tryck med hållbara budskap till ståbord vid restauranggatan Basargatan
 
I år är första året som Göteborgs Kulturkalas samarbetar med studenterna på utbildningen Medier, estetik och kulturellt entreprenörskap, som hör hemma vid Institutionen för kulturvetenskaper på Göteborgs Universitet. Tanken är att samarbetet ska bli en långsiktig investering för båda parter.
 
- Det är oerhört spännande att vi inlett ett samarbete med en helt ny utbildning på Göteborgs Universitet. Jag hoppas att Kulturkalaset som case kan bidra till ökad kunskap och förståelse i alla de utmaningar som en arrangör ställs inför innan en färdig festival. Det har också varit oerhört kul att ta del av studenternas idéer och skapandeförmåga. Nu får vi uppleva det som varit möjligt att genomföra på årets Kulturkalas, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig på Göteborgs Kulturkalas.
Tillbaka till nyheter