14-19 augusti 2018
In English

Göteborgs Kulturkalas prisas för Årets Insats

18 januari - 2017
GK01_20170118201258.png
Från Kulturkalasets håll fick Mia Samuelsson, konstnärlig ledare, och Emma Rygielski, programproducent, ta emot det ärofyllda priset på scenen.
 
Det var under evenemanget Sweden Live i Linköping som festivalen fick ta emot den så kallade Live-Apan för Årets Insats.
 
Motiveringen lyder: ”Sedan 1991 har festivalen varit en folklig plattform för jämställdhet och mångfald. Idag är det Sveriges kanske största och mest framgångsrika integrationsprojekt. För att i 25 år bidragit till ett varmare, mänskligare och roligare samhälle går årets insatspris till Göteborgs Kulturkalas.”
 
– Jag är oerhört stolt över att vårt arbete ger resultat och dessutom utdelning i form av utmärkelser och priser. Vi har varit väldigt framgångsrika i vårt viktiga arbete och det är många som är delaktiga i arbetet för vårt fantastiska Kulturkalas, säger Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Göteborgs Kulturkalas på Göteborg & Co.
 
Livemusik Sverige är ett evenemang där Sveriges ledande turnébolag under några dagar träffar musikarrangörer och samarbetspartners. Priserna delas ut för att belöna personer, företag eller organisationer som på olika sätt bidragit till att främja och utveckla livemusiken i Sverige – i första hand med Arrangören eller Arrangemanget i fokus.
 
Det var andra året i rad som Göteborg fick ta emot en Live-Apa. I fjol vann Liseberg pris i kategorin Årets Venue. Göteborgs Kulturkalas har tidigare prisats för sitt jämställdhets- och integrationsarbete. Förra året fick vi ta emot Rättvisepriset från Rättviseförmedlingen för ett inkluderande samhällsarbete där kulturen är en dörröppnare för nya möten. 
Tillbaka till nyheter