14-19 augusti 2018
In English

Weeping Willows årets Popical på Göteborgs Kulturkalas

10 juli - 2017
GK01_20170710110041.jpg

Det  blir Weeping Willows som spelar med Göteborgs Symfoniker under namnet Popical på årets Kulturkalas. Den 16 augusti klockan 18.30 spelar de tillsammans på Götaplatsens stora scen.

– Vi är mycket glada över att få framträda på Götaplatsen med Weeping Willows, ett av Sveriges mest profilstarka band. Deras musik är som gjord för att backas av en symfoniorkester så det kommer att bli en stor upplevelse för alla när Göteborgs Symfoniker och Weeping Willows går på scenen under Kulturkalaset. Vi hoppas på fint väder, stor publik och en minnesvärd sommarkväll, säger Sten Cranner, vd och konstnärlig chef.

Popicals konsert på Götaplatsen är en av Kulturkalasets mest uppskattade programpunkter. Förra året var det Miriam Bryant som spelade med Göteborgs Symfoniker, före henne Timbuktu och Laleh. I år är det nye chefdirigenten Santtu-Matias Rouvali som leder symfonikerna.

Göteborgs Kulturkalas, i år den 16-20 augusti, är en av nordens största kulturfestivaler och är gratis och öppet för alla! (Det enda som kostar är det som säljs på marknader och matställen). Andra artister som spelar på årets Kulturkalas är bland annat: Teddybears, Beatrice Eli, Parham, Nause, libanesiska superstjärnan Nawal El Zoghbi, Arvingarna med Lotta Engberg, Andra Generationen, afganska världsstjärnan Dawood Sarkhosh, Damn! med Kristina Amparo och Shirin.

Här hittar du hela programmet!

Tillbaka till nyheter