14-19 augusti 2018
In English

EuroPride 2018 Göteborg arrangeras samtidigt som Kulturkalaset

11 maj - 2018
GK01_20180509103939.jpg

I år arrangeras EuroPride samtidigt som Kulturkalaset den 14-19 augusti. De två festivalerna samverkar vad gäller programinnehåll och evenemangsytor i centrala Göteborg.

EuroPride arrangeras varje år av olika europeiska Pride-organisationer för att hylla alla människors lika värde och belysa hbtq-rättigheter. European Pride Organisers Association (EPOA) har gett uppdraget att arrangera ett EuroPride i två städer till West Pride i Göteborg och Stockholm Pride i Stockholm.

- Vi är stolta över att West Pride fått äran att arrangera EuroPride i Göteborg i år. Göteborg har det perfekta läget för europeiska besökare och lockar med sin avslappnade charm. Det är ett stort plus att Göteborg är lagom stort och att det finns många mötesplatser mitt i stan, säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetsansvarig på West Pride.

EuroPride och Kulturkalaset delar samma värderingar om ett inkluderande samhälle och när de arrangeras samtidigt kan de båda evenemangen lyfta varandra.

- EuroPride sätter färg på staden och lyfter frågor om ett mänskligare samhälle samt bidrar till att programutbudet på Kulturkalaset blir bredare. Lördag 18 augusti går en parad genom centrala Göteborg som avslutas på Götaplatsen i en färgsprakande ceremoni med Boy George och Culture Club. Hela staden kommer att vibrera av regnbågsflaggor, säger Emma Gunterberg Sachs.

Fler programpunkter än vanligt på Kulturkalaset kommer att framföras på engelska och hela programmet presenteras på både svenska och engelska på Kulturkalasets hemsida. Samtidigt som festivalerna samverkar och drar nytta av varandra, kommer Kulturkalasets besökare att känna igen sig. Kulturkalaset bjuder som vanligt, tillsammans med regionens kulturliv, på allt från musik, teater, dans, litteratur, konsthantverk, slöjd, mat, norra Europas största barnkulturfestival och mycket, mycket mer.

Tillbaka till nyheter