14-19 augusti 2018
In English

Om Göteborgs Kulturkalas

En av Nordens största kulturfestivaler 

I augusti varje år exploderar Göteborg i över 1000 aktiviteter med fri entré för alla smaker och åldrar. Gator och torg förvandlas till festplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­- opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. På Kulturkalaset samsas olika matkulturer tillsammans med världsartister och lokala band.

Med sänkta trösklar vill vi inspirera alla besökare att upptäcka något nytt och fortsätta att uppleva stadens kulturutbud under resten av året. Med över 1 miljoner besök är Göteborgs Kulturkalas en av Nordens största kulturfestivaler.

Allt på Göteborgs Kulturkalas är gratis att ta del av, förutom det som säljs på marknader och matställen.

Uppdraget

Göteborgs Kulturkalas ska bjuda på ett årligt kalas som bidrar till ett varmare, mänskligare och roligare samhälle. Genom evenemangets kraft uppmärksammas och stärks det rika kulturutbudet och bidrar till att Göteborg och Västra Götalandsregionen blir än mer attraktiva att leva och verka i, samt att besöka.

Göteborgs Kulturkalas genomförs av Göteborg & Co, på uppdrag av Göteborgs Stad, med stöd av Västra Götalandsregionen och Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Festivalen finansieras även tillsammans med våra partners.

Vill du veta mer om Göteborgs Kulturkalas?
Ladda ner våra rapporter.