16-20 augusti 2017
In English

Bohuslän Big Band med Sinne Eeg (SE)

En hyllning till Ella Fitzgerald

I år skulle Ella Fitzgerald, en av de absolut största jazzvokalisterna genom tiderna, ha fyllt 100 år. Hör när Bohuslän Big Band, i ett unikt samarbete med den danska världsstjärnan Sinne Eeg, tolkar den oförglömliga musik som förknippas med Ella Fitzgerald. En konsert som med värme och respekt hyllar The First Lady of Song.

Sinne Eeg är en av Danmarks främst vokalister, känd för sin mogna jazzröst och utsökta sångteknik. Sinne har flera gånger belönats med pris för sin musik, bland annat har hon mottagit det prestigefyllda franska jazzpriset Palmarès (som delas ut av Academie Du Jazz) i kategorin ”bästa vokaljazz-CD”, samt vunnit en dansk jazzgrammis för skivan Face the Music från 2014.

Bohuslän Big Band är det kreativa och fräscha storbandet som inte räds någonting i musikens värld. Med en väl avvägd balans mellan tradition och nytänkande ligger bandet i framkant och har en fantastisk renommé världen över. Sedan 2004 är Bohuslän Big Band knutet till, och en viktig del av, Vara Konserthus verksamhet.

Evenemang på Facebook

Medverkande: Sinne Eeg och Bohuslän Big Band
Musik

Fredag 18 augusti, 18.00‑19.15

Götaplatsen Om platsen