16-20 augusti 2017
In English

Nadia Nair och Danskompaniet Spinn/SpinnUnga (SE)

Musik- och dansföreställning

Konserten bygger på ett samarbete mellan artisten Nadia Nair och Danskompaniet Spinn/SpinnUnga tillsammans med koreografen Anna Bergström. Samarbetet startade våren 2017 genom Nadias musikvideo till låten Forever. Konserten kommer att inledas av SpinnUnga, Spinns kompani för unga dansare och dansverket Rätt att ta plats, sedan följer en gemensam konsert med Nadia Nair, hennes band och dansare från både Spinn och SpinnUnga.

På scenen ser vi även Johan Jonasson på gitarr och Gabriel Runemark på trummor. Bandet har tidigare spelat både nationellt och internationellt. Förra året spelade de i London på scener som Birthdays, koko, standon calling festival mfl.

Rätt att ta plats är skapat av SpinnUngas konstnärliga ledare Anna Bergström tillsammans med dansarna. Vilka rum får vi ta plats i, både fysiskt och känslomässigt? Hur får det oss att känna om vi inte är välkomna, eller inte känner oss välkomna på riktigt? Hur får vi fler människor att känna sig välkomna i fler rum i vårt samhälle? De mänskliga rättigheterna säger en sak, de fysiska förutsättningarna och samhällets normer något annat.

Medverkande: Nadia Nair och Danskompaniet Spinn. Danskompaniet Spinn är ett internationellt danskompani med dansare med och utan funktionsvariationer. Konstnärlig ledare Veera Suvalo Grimberg.