Barnteatern GUL på Kulturhuset Kåken

I år kan du uppleva kultur i de flesta av Göteborgs stadsdelar. Mycket tack vare alla kulturhus som deltar, här har vi samlat tips från programmet på kulturhusen. Passa på att besöka ditt närmaste, gör en utflykt till en helt annan stadsdel eller delta hemifrån. För att delta på plats måste du boka biljett. Biljetter är gratis och går att boka från den 10 augusti klockan 10.

>Musikerna Emma Larsson och Sophie Jonsson

Kulturhuset Blå stället

På Blå stället i Angered blandas musik med skapande. Här kan du lyssna till Emma Larsson och Sophie Jonsson (på bilden) som sjunger sånger med klös. Prova på cirkus med Cirkus Unik eller skapa skulpturer i papper. Kanske vill du sedan på söndag eftermiddag avsluta upplevelserna med en romsk jazzkonsert med Taikon’s Orkester?

Här finns alla programpunkter på Blå stället i Angered.

Cirkus Draken

Frölunda Kulturhus

Frölunda Kulturhus bjuder under Kulturkalaset på två konserter. Traditionella romska sånger med Krilja, en trio från Göteborg och folkmusik från de keltiska regionerna med Celtic Connection. Förutom musik blir det också cirkus och dans. Cirkus Draken som består av barn och ungdomar uppträder och efteråt kan du som tittar få prova på cirkuskonster. Svenska Balettskolan spelar föreställningen Den förtrollade balettskolan och där finns det också chans att testa dans efteråt.

Här finns alla programpunkter på Frölunda Kulturhus

Kulturhuset Kåken

På Kulturhuset Kåken kan du se teatern GUL som passar bra för barn 3-6 år. En pedagogisk, interaktiv barnteater utomhus som inspirerar till fantasi och rörelse. GUL! är den första föreställningen av sju i Cillas Regnbågsserie. Cilla blandar och ger, publiken får smaka och se. Sång, tecken och lek. Tillsammans tar du och Cilla reda på om färgen gul är kul eller ful? Eller är den något helt annat?

Läs mer om GUL på Kulturhuset Kåken

Kulturhuset Vingen

Kulturhus Vingen i Torslanda kan du uppleva robotar och danskonst i kombination. Vad kan man egentligen kommunicera genom beröring, förnimmelse, yta, struktur? Efter en introduktion får du som deltar pröva på att styra de skickliga dansarna med ett trådlöst system. Dansarna reagerar och gör om signalerna till rörelser. Detta skapar en slags dialog mellan dig som besökare och dansare. Projektet ställer frågor om jämlikhet och dominans, dataspel och etik.

Good Vibrations om robotar och danskonst på Kulturhuset Vingen