Göteborgs Kulturkalas är till för alla åldrar. Här har vi samlat fem tips som passar bra för barn och familj. Från de minsta till de lite större kulturälskarna. Det finns mycket mer i programmet. Inte minst i Kviberg som är en ny festivalplats för i år. Här hittar du alla programpunkter som passar bra för barn och familj.

En del programpunkter måste du boka biljett till. Biljetter är gratis och går att boka från den 10 augusti klockan 10. Andra är det drop in och först till kvar som gäller.

Barnteater GUL!

På scen står tre gula kuber, en gul gryta och en gul filur som alla gillar. Vem var det? Jo det var Cilla! Rimmen simmar runt i grytan. Se, en närsynt tupp med lupp som kräver: Ge mig kaffe med dupp! Vad mer? Gula gurkan är bister, gula grodan är yster. Den paddlar glatt över gräddbäcken, så snabbt att den blir till smör. Är det som sig bör? Cilla gillar alla väder, bara hon är klädd i gula kläder. Hon möter sin publik på förskolans gård eller i skogens snår.

Denna programpunkt kräver ingen föranmälan. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

Kulturhuset Kåken, Söndag 22 augusti, start 12 och 13.30

Familjedag på Hinderbanan i Kviberg

Kom och testa Kvibergs Parks hinderbana. Idrotts och föreningsförvaltningen och föreningen Bunkern med superhjältarna Fun Squad bjuder in till en rolig och fartfylld dag! Banan är 450 meter lång och har 21 hinder. Några av dessa hinder är tillgänglighetsanpassade. Hinderbanan är anpassad för vuxna och barn över 8 år.

Evenemanget kräver ej bokning. Drop in och först till kvarn gäller.

Kviberg, Lördag 21 augusti, 12-15

Prova på att tälja och tillverka ditt eget hopprep i Slöjdparken i Kviberg

Sitt ner i grönskan och lär dig grunderna i täljning, täljgrepp och hur en täljhäst används. Du hinner göra ett mindre projekt som en stekspade eller ett täljt rör eller smörkniv, det som du har behov av.

Hoppa rep är inte bara för boxare och småflickor. Det är en bra träningsform och man kan tävla eller leka på många sätt med ett hopprep. I workshopen slöjdar du två handtag och slår ditt eget rep.

Biljetten hämtas senast en halvtimma innan start.

Tälja Kviberg, 20-22 augusti, fler tillfällen
Hopprep, Kviberg, 20-22 augusti, flera tillfällen

Bu & Bä

Bu & Bä bjuder in till kalas

Följ med och fira med Bu & Bä i Lorensbergsparken. Det blir ballonger, serpentiner och fiskdamm för dig som är 0-3 år. Du får också hjälpa Bu & Bä att hitta tårtorna innan gästerna kommer.

Lorensbergsparken, Fredag 20 augusti, 10-11.30

Prova på cirkus

Prova på cirkus

I den här workshoppen får du prova på cirkus tillsammans med Cirkus Unik. På Blå stället i Angered får prova på att jonglera, balansera och akrobatisera tillsammans med Cirkus Uniks pedagoger. På denna workshop finns något för alla.

Blå stället, Angered, 20-22 augusti, flera tillfällen

Barnens växthus

Invigning av Barnens Växthus

Barnens Växthus väntar spännande och roliga aktiviteter. På plats kan du träffa djuren från Slottskogens djurpark, lära dig mer om rovdjur och hur du gör fröbomber. Du kan också träffa Kapten Kryp och hans skattkistan. Både barn och vuxna är välkomna!

Trädgårdsföreningen, Växthuset, lördag 21 augusti, 11-15

Den förtrollade balettskolan

Den förtrollade balettskolan

Möt olika sceniska danser och följ med på en resa genom en dansares dag. Med dig finns Svenska Balettskolans alldeles egna cirkusdansare, cirkusdirektör och cirkusballerina med sin soldat. Efter föreställningen har du möjlighet att få träffa Svenska Balettskolans elever och få pröva på någon utav de danser du har sett.

Frölunda Kulturhus, lördag 21 augusti, 14-15.45

Bygg ett insektshotell

Bygg ett insektshotell

Tillsammans med Allas Ateljé kan du göra en insats för den biologiska mångfalden. Här får du bygga ett insektshotell och skapa en fin plats för några av de mindre invånarna på planeten. Insektshotellen byggs med biologiskt och återbrukat material. Passar bra för dig från fem år.

Konstepidemin, Lördag 21 augusti, start 14 och 16
Rymdtorget, Söndag 22 augusti, start 14 och 16