Porterätt av Amalia Bille

För dig som gillar konst så finns mycket spännande att ta del av på årets Göteborgs Kulturkalas. Se hur konstnärer skapar sina verk, gå en vandring med konsttema eller skapa något eget. Här kommer några tips från programmet för dig som är konstintresserad. Hela programmet finns här.

För att delta på plats måste du boka biljett. Biljetter är gratis och går att boka från den 10 augusti klockan 10.

Porträtt av Amalia Bille

Få ditt porträtt målat av konstnären Amalia Bille på tre minuter

I sitt konstnärskap utforskar Amalia Bille det mänskliga och det existentiella. Under Kulturkalaset genomför hon en föreställning där hon tecknar porträtt av dig som besökare. I ett snabbt och intuitivt avbildande fångar Amalia ansiktets uttryck i vilket livets erfarenheter satt sina spår. Bilden blir till ett avtryck av mötet, som äger rum i målandets stund. Du som deltar får behålla ditt porträtt efter avslutad föreställning.

Avalon hotel, 20-22 augusti, flera tillfällen per dag

Gå på konst- och kulturvandring i Hammarkullen

Ta del av en annan berättelse om stadsdelen Hammarkullen med Karnevalföreningen i Hammarkullen. Följ med på en vandring där du får höra om muralmålningar, områdets historia och det lokala samhällets engagemang i karnevalen och solidaritetsarbete. Vandringen leds av lokala guider från Hammarkullen.

Hammarkullen, Folket Hus, 20-22 augusti, 13-14.30 och 15.30-17 varje dag

Skapa skulpturer av papper med konstnären Subani Melin (för dig 7-12 år)

Här får du prova på att skapa, skulptera och väva i fina färger med papper. Till din hjälp finns lim, tejp, sax och en massa fantasi. Konstnären Subani Melin är med och vägleder i arbetet med papper som material. För barn 7-12 år.

Blå Stället, Angered 20-22 augusti, flera tillfällen

Graffitikonst i Kviberg

Göteborgsbaserade graffitikonstnärerna SCEB och OLLIO målar elskåp i Kviberg. Följ med och se konstverk skapas på ytor som annars inte får så mycket uppmärksamhet. 

Kvibergsområdet, 21-22 augusti 12-18 båda dagarna

Graffitiutställning där du får se verk från lokala artister och aktiva konstnärer. I utställningen finns en blandning av artister som målar olika stilar, tekniker och har olika uttryck med särskilt fokus på kvinnliga konstnärer.

Kviberg, pjäshallen, 21 augusti 12-17

Tiny walking hotel festival

Upplev en minifestival under Kulturkalaset på Quality Hotel Waterfront vid Klippan. Du som besöker hotellet får uppleva poetiska, vackra och angelägna live-konstverk som skapas av tio Göteborgsbaserade konstnärer. Konstnärerna arbetar i fyra timmar med att konstruera och presentera sina verk i hotellets olika utrymmen. Det finns också kartor med vägar att vandra runt i Klippan som är vägledda av audiowalks.

Quality Hotel Waterfront vid Klippan, 21 och 22 augusti, flera tillfällen per dag

För att delta krävs platsbiljett. Biljetter är gratis och går att boka från den 10 augusti klockan 10.