Sagoyoga

Intresserad av böcker, litteratur och poesi? Då har vi programpunkterna för dig. På Göteborgs Kulturkalas i år kan du uppleva såväl författarsamtal sagoyoga. Här har vi samlat fem tips för dig som gillar litteratur och poesi. Men mycket mer finns i årets program. Du hittar allting här.

För att delta på plats måste du boka biljett. Biljetter är gratis och går att boka från den 10 augusti klockan 10.

Författarna Eija Hetekivi Olsson, Ulrika Linder och Martin Engberg

Kalaslitteratur

Här bjuder Författarcentrum Väst i dig till ett spännande samtal om litteratur. Författarna Eija Hetekivi Olsson, Martin Engberg och Ulrika Linder framträder. Dessutom presenter Författarcentrum Väst sitt höstprogram. Programpunkten livesänds från Stadsbiblioteket och du deltar hemifrån.

Webbsändning, fredag 20 augusti, 17-18

Sagoyoga för barn från 3 år

Sagoyoga

En mysig och lekfull blandning av sagostund och yoga som passar bra för barn från 3 år. Maëva Begon utgår från en bilderbok och sagan berättas genom åldersanpassade yogapositioner och andningsövningar.

Världslitteraturhuset bibliotek, lördag 21 augusti, start 11.00 och 12.00

Författaren Balsam Karam
Författaren Balsam Karam

Författarsamtal med Balsam Karam

Balsam Karam är aktuell med romanen Singulariteten. Hon debuterade 2018 med boken Händelsehorisonten. Balsam Karam är kurd och har rötter i Iran och Irak, men bor sedan 7-årsåldern i Stockholmsområdet. Hon pratar med bibliotekarien Marcus Ljungström. Du kan delta på plats eller titta hemma, samtalet livesänds.

Väldslitteraturhuset bibliotek, fredag 20 augusti, 18-19

Poesi från fyra poeter i exil

Poesi från fyra exilpoeter 

En eftermiddag med poesi som framförs på olika språk. Hör poeterna Soleyman Ghasmiani, Axin Welat, Ivica Celikovic och Jana Witthed. De läser sin poesi på svenska, sorani, kurdiska, arabiska, makedonska och tjeckiska. Du kan delta på plats eller titta hemma via Kulturkalasets hemsida.

Världslitteraturhuset bibliotek, fredag 20 augusti, 16.30-17.30

Författaren till Den röda pojken, Martin Engberg

Samtal om Den röda pojken

Martin Engberg som skrivit Den röda pojken pratar med Jenny Tunedal som är poet, översättare och lektor i litterär gestaltning. Samtalet handlar om boken Den röda pojken, vad man gör av sitt liv och varifrån man kommer. Du kan delta på plats eller titta hemma via Kulturkalasets hemsida.

Pustervik, Matsalen, söndag 22 augusti, 12-12.50