Täljning

För dig som gillar slöjd och design har vi samlat fem tips från vårt program. Alltifrån en workshop där du kan lära dig hantera linfibrer till en spännande utställning om arkitektur och visioner. Det och mycket mer kan du uppleva under årets Kulturkalas. Hela programmet hittar du här.

För att delta på plats måste du boka biljett. Biljetter är gratis och går att boka från den 10 augusti klockan 10.

Modevisning med afrikansk touch

Upplev en modevisning anordnad av Diane Kaze Grim design och grundaren av The African Way Shop. Kläderna är gjorda genom att återanvända second-handkläder och förnya dem med afrikanska tyger och detaljer. Förutom kläderna får du uppleva en svängig modevisning och dansshow.

Kviberg, Pjäshallen, 22 augusti 15-16

Utställningen Arkitekturvisioner

Vad händer när åtta arkitekter och formgivare får i uppdrag att fantisera kring arkitektur? Följ med på en visning av den tillfälliga utställning Arkitekturvisioner i Brunnsparken på Röhsska Museet. Här visualiseras platsen som ett festmonument med hemliga rum. Ta del av visionerna och möjligheterna i den här utställningen!

Röhsska museet, 21 augusti, flera tillfällen

Prova på täljning

Vill du göra en egen stekspade eller en smörkniv? Då är detta programpunkten för dig. Sätt dig ner i grönskan och lär dig grunderna i täljning, täljgrepp och hur en täljhäst används med förvaltningen för Kulturutveckling. För dig från 13 år.

Kviberg, Slöjdparken, 20-22 augusti, flera tillfällen

Designa din egen t-shirt

Designa motiv på din egen t-shirt. Under workshopen använder du dig av penslar och textilfärger. Förkläden och andra tillbehör, som du behöver för att skapa din t-shirt, finns att låna på plats. Du kan även prova på att trycka en logotype eller en bild på en t-shirt. med Essence of hiphops konstnärliga ledare guidar och hjälper dig i ditt skapande.

Kviberg, Pjäshallen, 20-22 augusti, flera tillfällen

Testa att bereda lin

Lär dig mer om lin och grunderna i linberedning med Förvaltningen för Kulturutveckling. Om hur linet växer och hur en linstjälk blir till fiber som sedan kan spinnas till garn. Du får också prova på de olika beredningsmomenten bråkning, skäktning och häckling. För ungdomar och vuxna som är intresserade av att lära sig mer om lin och linberedning.

Kviberg, Slöjdparken, 20-22 augusti, flera tillfällen