Kabaret Jaguar

För dig som tycker om teater och scenkonst finns mycket i årets Kulturkalas. Kanske vill du prova på själv eller hellre sitta tillbakalutad i publiken. Hos oss kan du göra båda. En dag prova på improvisationsteater, en dag se en historisk föreställning. Här finns fem tips på teaterupplevelser men mycket mer finns i programmet. Här hittar du all scenkonst i årets program.

För att delta på plats måste du boka biljett. Biljetter är gratis och går att boka från den 10 augusti klockan 10.

Svalbard Company

Svalbard company

I föreställningen All Genius, All Idiot tänjer Svalbard Company på gränserna för den samtida cirkusen. En högklassig blandning av teater, dans och levande musik. Förbered dig på en charmig, surrealistisk cirkusshow som inte liknar något du sett tidigare!

Stora teatern, lördag 21 augusti, 20-21.15

Spökutdrivning för nybörjare på Masthuggsteatern.

Spökutdrivning för nybörjare

Efter att Masthuggsteatern stått tom i många år öppnas återigen verksamheten, men någonting är fel. Teatern verkar vara hemsökt av sin forna ensemble. Du är välkommen att delta i utdrivandet av spöken på teatern under trygg ledning av Jenny Ask, Sveriges enda legitimerade spökjägare. En nyskriven interaktiv rysarfars för barn mellan 10–12 år. Du i publiken kan påverka föreställningen genom en webapp.

Masthuggsteatern, lördag 21 augusti, start 13 och 16

Kabaret Jaguar på Teater Jaguar

Kabaret Jaguar

En färgglad kabaret med dans, mim och nyskriven musik på Teater Jaguar. Det handlar om besynnerliga beteendet hos vissa djur, om samarbete, om att våga säga nej och att hitta nya vägar. En optimistisk föreställning om att göra sin röst hörd, om att lyssna och kompromissa.

Teater Jaguar, lördag 21 och söndag 22 augusti klockan 14

Prova på improteater

Prova på improvisationsteater med Improverket och upplev den hissnande upplevelsen av att inte veta vad som ska hända. Oavsett om du är gammal eller ung, nybörjare eller teaterapa så kan du delta i en av kurserna som improverket håller i.

Improverket, Kvarterscenen 2Lång, fredag 20 augusti och lördag 21 augusti, flera tillfällen

Jag, Gustav den tredje

Följ med på en dramatiserad skildringen av Gustav III:s uppväxt och regenttid på Hagateatern. Berättelsen handlar om krig och kärlek, statskupp och oinskränkt makt och till slut maskeradbalen som hade förödande konsekvenser. Skådespelaren Eddie Mio Larson gestaltar en kung vars liv fylldes av vacker konst såväl som tyngande pliktkänslor.

Hagateatern, lördag 21 klockan 14 och söndag 22 augusti klockan 10