En festival – flera områden

Besök Göteborgs Kulturkalas mellan 1–4 september 2022. Den centrala festplatsen hittar du på Kungstorget och Basargatan med klassisk festivalstämning. Upptäck någon av våra nya festplatser som är placerade på ställen typiska för Göteborg – såsom Slottsskogen, Ringön och Slakthuset i Gamlestaden eller det nya kulturhuset i Bergsjön.

Bergsjön, 1–4 september

Kulturhuset Bergsjön är göteborgarnas nya kulturhus vid Rymdtorget. Invigningen sker redan 17 augusti men pågår med olika aktiviteter fram till första helgen i september då Göteborgs Kulturkalas gästar och skapar en dag fylld med upplevelser, gemenskap och kultur. I Bergsjön kan du även hjälpa till att bygga Bergsjötrollet och gå i figurparad, läsa och lyssna på poesi eller besöka någon av de andra festivalerna: Textilfestivalen eller Tellusfestivalen.

Bältesspännarparken,
1–4 september

Hållbarhet är i fokus i Bältesspännarparken där en blandning av olika musikgenrer och mat från foodtrucks kan upplevas i en avslappnad och mysig miljö under hela kalaset. Tänk dig en farmers’ market som möter citypulsen i en perfekt symbios! I parken gästas Göteborgs Kulturkalas av Urban Food Space som skapar hållbar förändring med god mat och entreprenörskap.

Gamlestaden & Slakthuset,
1–4 september

I de gamla slaktarkvarteren i nordvästra Gamlestaden fokuserar verksamheter idag på trädgård, växtlighet och ett och annat bryggeri. Tillsammans med Gamlestadsgalej kommer kulturkalaset till Slakthuset den 3 september och bjuder på grönt och skönt häng! Utöver det sker det aktiviteter under hela helgen i och runt Gamlestaden.

Kungstorget & Basargatan,
1–4 september

Mitt i centrala Göteborg ligger Kungstorget som är navet för årets festival med upplevelser, musik och mat. I en halvcirkel runt torget breder Basargatan ut sig och här finns foodtrucks med både street food och sweet food för alla smaker. Under hela helgen gästas området och Göteborgs Kulturkalas av Streetfoodfestivalen som bjuder på SM i street food, samt en uppsjö av konserter i olika genrer som drar igång i och med den stora Climate Live-galan under torsdagen.

Ringön, 3 september

På Ringön samsas gamla industrier med nya verksamheter så som bryggerier och pubar, ateljéer, filmstudior och mycket mer. Mötet mellan gammalt och nytt skapar en spännande och viktig plats för Göteborgs historia och framtid. Lördag den 3 september välkomnar Göteborgs Kulturkalas tillsammans med Ö-festen en dag, kväll och natt för dig som vill uppleva en unik fest fylld med musik, kultur och möten som du sent kommer glömma.

Slottsskogen, 1–4 september

I Slottsskogen är hela familjen i centrum under kalashelgen! I den natursköna parken finns aktiviteter för alla åldrar såsom cirkus, folkdans, nallesjukhus och Minivarvet. Här finns även ett stråk med foodtrucks för den hungrige och bakluckeloppis för den som vill fynda! Förutom fyra dagar av upplevelser och möten kan du som vanligt unna dig en avkopplande stund på någon av parkens stora gräsmattor.

Övriga områden,
1–4 september

Förutom de sex ovan nämnda festivalområdena kommer Göteborgs kulturkalas som vanligt finnas över hela stan och nära dig.