Nu är de första liveakterna klara för Göteborgs Kulturkalas 2022. Mellan 1–4 september kan festivalbesökarna höra några av Sveriges största namn inom musik samt klimatkonserten Climate Live. Som vanligt är Göteborgs Kulturkalas helt gratis och öppet för alla.

– Det känns fantastiskt att nu efter pandemin kunna presentera en så stark uppställning artister i ett första släpp. Hurula, Ana Diaz och Daniel Adams-Ray är alla sjukt bra live-akter så besökarna har verkligen något att se fram emot. Dessutom invigs årets festival med en klimatkonsert med Climate Live, vilket är positivt och angeläget för alla. Och det kommer fler släpp, än är vi inte klara, säger Daniel Johansson, producent på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas. 

Climate Live, ett event som mixar toppartister med klimatforskare och aktivister, har under sensommaren en turné med stopp i Göteborg. Artister och talare är än så länge hemligt, men under Climate Live i Stockholm 2021 bjöds det på artister som exempelvis Victor Leksell och First Aid Kit, samt talare som Greta Thunberg och Aysha Jones. Missa inte Climate Live på Kulturkalaset 2022 den 1 september på Kungstorget. 

Den flerprisade grammisvinnaren Hurula, som förra veckan släppte sitt femte studioalbum Ingen är kär i år och andra sånger, har beskrivits som det bästa man kan uppleva på svensk scen och som en av de viktigaste artisterna i Sverige. Under sin sommarturné kommer Hurula göra ett stopp i Göteborg och höja kalasstämningen den 3 september på Kungstorget. 

Efter sitt genombrott 2019 med singeln “100”, släppte Ana Diaz sitt debutalbum “Tröst och vatten” året därpå. Albumet blev, utöver älskad av både fans och kritiker, även prisbelönt med två Grammisar, en för “Årets Pop” och en för “Årets Textförfattare”. Under 2020 deltog Ana Diaz även i “Så Mycket Bättre”, där hon gjorde stor succé som såväl tolkare som kompositör. Den 4 september uppträder Ana Diaz på Kungstorget. 

Efter att ha varit med och format den svenska hiphop-scenen med Snook på 00-talet, gjorde Daniel Adams-Ray solodebut 2010. Hans ”Gubben i lådan” var den mest streamade låten på svenska under hela decenniet. 2021 släppte han sitt tredje soloalbum ”Döda hjärtan kan slå igen”. Han har också varit med i “Så Mycket Bättre”. Den 2 september spelar Daniel Adams-Ray på Kungstorget.