Bild på lördagens höjdpunkter

Banff Filmfestival, 11.00-23.00, Stora gräsmattan Slottsskogen

Luta dig tillbaka i strandstolen eller på picknickfilten och njut av Banff Mountain Film Festival ute i det fria. En fest för alla som gillar film, bergskultur, skidåkning, klättring, mountainbike eller kanske bara skönt häng.

Ö-festen, 11.00-23.59, Ringön

Ö-festen bjuder in till gatufest och marknad på Ringön. Hela Järnmalmsgatan längs älven förvandlas till en stor fest. Dagtid fylls gatan med artister som Puppy Eyes, Sebastian Björnfot, Stranden, Hanna Henkelman & Abus Lang.

Öppet hus hos HantVerket Väst, 12.00-19.00, Slakthuset

Varmt välkommen till Göteborg och Slakthusområdets kreativa och inspirerande nav för hantverksyrken – HantVerket Väst. Området bjuder på ateljéer, utställningar och roliga aktiviteter för alla åldrar.

Tellusfestivalen, 12.00-18.00, Bergsjön

Välkommen till ett Kulturstråk fyllt av härliga aktiviteter. Från spårvagnshållplatsen Rymdtorget till Bergsjöns Kulturhus är det fullt av engagerade föreningar, hoppborgar, musikscener, workshops, balkanbrass. Det hela avslutas med en spektakulär figurparad.

Live in Scandinavia, 14.30-15.15, Holy Moly

Tre jättar inom livebranschen, management och skivbolag; Daniel Johansson, Mikkel Wad Larsen och Linn Margerethe Skoie, pratar om hur de skandinaviska länderna kan samarbeta över gränserna. Välkommen på ett panelsamtal om den nordiska musikbranschens framtid!  

Kut it up!, 12.00-19.00, Slakthuset

Streetkultur, hiphop, graffiti och live-uppträdanden hela dagen. Kut it up! presenterar några av Sveriges mest prominenta graffiti-konstnärer, beatboxare och hiphop-artister. Samtidigt serveras mat och dryck från Spike Brewery och lokala food trucks. Välkommen på en aktivitet för alla sinnen!

Timbuktu & Damn!, 21.30-23.00, Kungstorget

Det blir ös på Kungstorget med skånsk hiphop och svängig funk. Med hundratals konserter har Timbuktu & Damn! blivit en av vår tids främsta liveorkestrar. Vi lovar en kväll du sent kommer glömma!

Kammarkonsert, 12.30-13.10, GöteborgsOperans foajé

GöteborgsOperans sångare och musiker med gäster bjuder in till kammarkonsert. Årets tema är musikaliska metropoler. Under kammarkonserten får du följa med till Prag med musik av Dvořák, Smetana och Suk. Välkommen!