en scen lyses upp i gula och rosa strålkastare. framför scenen står ett folkhav med händerna i luften

Flera festivaler som Ö-festen på Ringön, Tellusfestivalen och Gamlestadsgalej blir en del av Kulturkalaset, och dans på Packhuskajen är tillbaka med Lasse Stefanz och Larz Kristerz. Det blir också Timbuktu & Damn på Kungstorget, Göteborgs Symfoniker på Frölunda torg, invigning av Bergsjöns Kulturhus, Kulturpresenter över hela stan och mycket mer.

– I år genomförs festivalen både i centrala stan och på nya platser, där vi samarbetar med andra festivaler och aktörer. Kulturpresenten kan beställas i alla stadsdelar, säger Anna Mjörnvik, projektledare från Göteborg & Co som arrangerar Göteborgs Kulturkalas. 

Sedan tidigare är det klart att klimatkonserten Climate Live och Street Food Festivalen kommer till festivalområdet Kungstorget. Utöver Timbuktu & Damn! är även Hurula, Ana Diaz och Daniel Adams-Ray klara för festivalen. Och det kommer mer, Climate Live släpper sina artister under sommaren. 

Festivalens mest hållbara oas finns i Bältesspännarparken. Här kommer besökarna kunna hänga och lyssna på lokalproducerad musik med influenser från hela världen och samtidigt smaka på framtidens mat med fokus på food tech, alternativa proteiner och lokalproducerad mat.

– Vi vill skapa en festivalplats med små medel, där målet är att göra ett stort intryck med ett litet klimatavtryck. Området är helt engångsfritt och det Göteborgsbaserade företaget Urban Food Space står för matupplevelserna tillsammans med olika aktörer på temat, säger Anna Mjörnvik, projektledare för Göteborgs Kulturkalas.