Vill du bidra med programinnehåll på Göteborgs alldeles egna stadsfestival? Vad skoj! Välkommen med din intresseanmälan!

Nytt för årets festival är att Göteborgs Kulturkalas möjliggör för tänkbara samarbetspartners, arrangörer och aktörer att göra en intresseanmälan för att bli en del av Kulturkalaset. Har du ett färdigt programinnehåll eller projekt du vill genomföra under Göteborgs Kulturkalas 31 augusti–3 september 2023 tar vi tacksamt emot din intresseanmälan. Tillsammans skapar vi Göteborgs Kulturkalas 2023!

Notera att du inte blir garanterad en plats i årets festival när du skickat in formuläret. Detta är enbart en intresseanmälan och den är inte bindande. Anmälan måste vara fullständig (du har svarat på alla frågor) för att våra konceptutvecklare ska utvärdera den och återkoppla. Våra konceptutvecklare går igenom anmälningar löpande och återkopplar senast 15 mars.

Anmälan stänger 1 mars.

Kriterier för deltagande

Som samarbetspartner, arrangör eller aktör för Göteborgs Kulturkalas 2023 behöver du dela festivalens mål och värderingar:

  • Vi strävar efter att ha en hållbar festival och undviker användning av engångsmaterial.
  • Vi arbetar för att ha en jämställd festival med bred mångfald.
  • Aktiviteten ska vara gratis och öppen för alla.
  • Gemensamt skapar vi upplevelser med fokus på mat, möten, musik, kultur, människor. Detta leder till positiv förändringskraft.

Vad samarbetspartner, arrangör eller aktör får från Göteborgs Kulturkalas:

  • Tillgång till Kulturkalasets verktygslåda som bland annat innehåller logotyper, bilder, symboler, texter och andra kommunikationsverktyg.
  • Synlighet i vårt digitala program på hemsidan, både på svenska och engelska.
  • Synlighet i våra sociala medier genom grupp-inlägg (d.v.s. vi samlar aktiviteter/projekt under samma post och skriver lite om varje).

Kort om Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs Kulturkalas är en hållbar stadsfestival som går av stapeln 31 augusti–3 september 2023. Festivalen är öppen och gratis för alla och bjuder på allt från stora folkkära artister till nycirkus, barnteater, nya matupplevelser och möjligheten att själv prova på aktiviteter.

Göteborgs Kulturkalas ska bjuda göteborgare och besökare på en årlig festival som bidrar till en attraktiv destination och en mänskligare, roligare och mer hållbar stad. Vi fungerar som en paraplyfestival där flera olika aktörer, producenter och arrangörer bidrar till att skapa Göteborgs Kulturkalas.

Läs mer om Göteborgs Kulturkalas i vår rapport från 2022.