Vill ni bidra med programinnehåll på Göteborgs alldeles egna stadsfestival?

I år kommer vi återigen att bjuda in framtida samarbetspartners, arrangörer och aktörer att delta i vårt open call. Har ni en färdig akt, projekt, event eller festival som ni vill arrangera under festivalen 29 augusti–1 september 2024? Då är ni välkomna med er ansökan.

Open call är öppen från 15 november till 15 januari. Efter vi har läst och tittat igenom alla ansökningar kommer vi att kontakta er som vi vill ha en fortsatt dialog med.

Notera att ni inte blir garanterade en plats i årets festival när ni har skickat in formuläret. Detta är enbart en intresseanmälan som inte är bindande.

Kriterier för samverkan:

  • För besökarna ska akten eller aktiviteterna vara gratis och öppet för alla. Det är däremot okej att ta betalt för mat och dryck. I ansökan kan du skriva ditt arvode som aktör/arrangör.
  • Vi är en hållbar festival och använder exempelvis inte engångsmaterial, flyers m.m.
  • Vi arbetar för att ha en jämställd festival med bred mångfald och strävar efter att göra festivalen tillgänglig för alla.
  • Gemensamt skapar vi upplevelser med fokus på mat, möten, kultur, idrott och människor.

Vad samarbetspartner, arrangör eller aktör får från Göteborgs Kulturkalas:

  • Tillgång till Kulturkalasets verktygslåda som bland annat innehåller logotyper, bilder, symboler, texter och andra kommunikationsverktyg.
  • Synlighet i vårt digitala program på hemsidan, både på svenska och engelska.
  • Synlighet i våra sociala medier genom grupp-inlägg (d.v.s. vi samlar aktiviteter/projekt under samma post och skriver lite om varje).
  • Möjlighet till utsmyckning på festivalplats. Det kan vara affischer, beachflaggor, vepor osv. Detta är dock inte garanterat utan tas från fall till fall i samråd med festivalens kommunikatör.

Kort om Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs Kulturkalas är en hållbar stadsfestival som går av stapeln 29 augusti – 1 september 2024. Festivalen är öppen och gratis för alla och bjuder på allt från stora folkkära artister till nycirkus, barnteater, nya matupplevelser och möjligheten att själv prova på aktiviteter.

Göteborgs Kulturkalas ska bjuda göteborgare och besökare på en årlig festival som bidrar till en attraktiv destination och en mänskligare, roligare och mer hållbar stad. Vi fungerar som en paraplyfestival där flera olika aktörer, producenter och arrangörer bidrar till att skapa Göteborgs Kulturkalas.