Om Göteborgs Kulturkalas

I augusti varje år exploderar Göteborg i över tusen gratis aktiviteter för alla smaker och åldrar. Med över 1 miljoner besök är Göteborgs Kulturkalas en av Nordens största kulturfestivaler.

Gator och torg förvandlas till festivalplatser där du kan frossa i ett rikt utbud av kultur ­ opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. På Kulturkalaset samsas olika matkulturer med världsartister och lokala band.

Kulturkalaset vill inspirera alla besökare att upptäcka något nytt och fortsätta att uppleva stadens kulturutbud under resten av året. Allt på Göteborgs Kulturkalas är gratis att ta del av, förutom det som säljs på marknader och matställen.

Kulturkalaset är miljödiplomerat av Göteborgs stad och uppfyller kriterierna i Fairtrade City Göteborg.

2018 genomförs EuroPride Göteborg samtidigt som Kulturkalaset 14-19 augusti. EuroPride 2018 Göteborg och Kulturkalaset samverkar bland annat kring programinnehåll och evenemangsytor i centrala Göteborg.

Kulturkalasets uppdrag

Göteborgs Kulturkalas har uppdrag att bjuda på ett årligt kalas som bidrar till ett varmare, mänskligare och roligare samhälle. Genom evenemangets kraft uppmärksammas och stärks det rika kulturutbudet som bidrar till att Göteborg och Västra Götaland blir än mer attraktiva att leva och verka i, samt att besöka.

Göteborgs Kulturkalas genomförs av Göteborg & Co med stöd av Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen och Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Festivalen finansieras också tillsammans med Kulturkalasets partner.

Vill du veta mer om Göteborgs Kulturkalas?

Ladda ner våra rapporter.

Rapport 2018 (pdf)

Rapport 2017 (pdf)

Rapport 2016 (pdf)

Rapport 2015 (pdf)

Rapport 2014 (pdf)

Rapport 2013 (pdf)

Rapport 2012 (pdf)