OBS! Msaki inställt, men bandet spelar (ZAF)

Presenteras av Recycle Me
Foto: Mambila Mageza
Musik
Fredag 17 augusti 19:30-20:15

På grund av sjukdom har Msaki ställt in sitt uppträdande, men bandet kommer att spela på utsatt tid.

Msaki är en kompositör och sångerskrivare från East London i Sydafrika. Hon är uppväxt i en musikalisk familj med en pappa som var student på University of Fort Hare och samtidigt jobbade både som DJ och med körer, vilket han fortsatte med under hela sitt liv. Detta blev en av av Msakis tidigaste influenser, hennes farfar var dessutom en välkänd kompositör och låtskrivare. Därför blev det knappast någon överraskning att Msaki redan i unga år upptäckte magin i musik.

2012 var året som Msaki som singer/songwriter blev utvald bland över 900 sökande från hela världen

att studera i North Carolina i USA med 30 andra artister, musiker och författare. När hon återvände till Sydafrika inleddes musikkarriären och hon startade sitt egna Indie-bolag, One Shushu Day Artistry.

Msaki skapar ett ljud som kombinerar soul/folk med symfoniska inslag, Xhosa-texter och afrikansk polyrytmik med improvisationer. Hennes direkta stil lämnar ingen oberörd med sin musikaliska väv som berättar om kärlek, förlust, hem, revolution och hopp. Hon spelar med ett band som strävar efter ständig utveckling - musiker från olika musikaliska bakgrunder som hon döpt till The Golden Circle.