PlanketGbg – fotoutställning (SE)

130 meter med 130 fotografer
Foto: Anders Wester
Film och foto
Lördag 18 augusti 12:00-18:00

PlanketGbg är Sveriges bredaste fotografiska utomhusutställning. En dag och en plats för fotografer och allmänhet att mötas på. 130 fotografer ställer ut bilder längs planket i Nya Allén mellan Bältespännarparken och Trädgårn.

PlanketGbg är en utställning med en avslappnad och inbjudande miljö, där du som besökare får uppleva en stor bredd av fotografier, träffa fotograferna bakom bilderna och skapa nya bekantskaper.

Utställningen har arrangerats varje år i Göteborg sedan 2008 och har blivit ett mycket uppskattat inslag under Kulturkalaset. På PlanketGbg är alla fotografer välkomna att ställa ut, både proffs- och amatörfotografer. Det är också det som bidragit till att utställningen har fått en så stor bredd, både bland utställare och besökare.

Tanken med PlanketGbg är att plocka ut fotografiet från institutionernas väggar, fotografernas hårddiskar och fotokartonger ur garderoberna, och lyfta ut det i det offentliga rummet för att göra bilden tillgänglig för alla. Konceptet är enkelt; varje fotograf får en meter av planket till sitt fria förfogande, och blir sålunda en medarrangör som bidrar till utställningens helhet. Konst eller dokumentärt, ramat eller ej, varje fotograf bestämmer själv formen för sin del av PlanketGbg. 

<p>130 olika fotografer</p>