Bli tv-reporter för Barnens Kulturkalas för en dag (för dig från 8 år) (SE)

Prova på hur det är att jobba på en tv-redaktion
Barn och familj
Onsdag 15 augusti 15:00-17:00
Onsdag 15 augusti 17:00-19:00
Torsdag 16 augusti 15:00-17:00
Torsdag 16 augusti 17:00-19:00
Tisdag 14 augusti 15:00-17:00
Tisdag 14 augusti 17:00-19:00

Vem bestämmer vad som är en nyhet? Hur gör man en intervju? Hur använder man sin mobil som journalist?

Med hjälp av professionella mediearbetare får du göra research, hitta någon eller något du är nyfiken på och göra en intervju eller ett reportage. På slutet visar ni era intervjuer för varandra och inför publik och blir själva intervjuade om vad ni har varit med om. Slutligen kan klippen komma att laddas upp på Göteborgs Kulturkalas Youtubesida.

Hur förhåller sig barn till audiovisuella nyheter? Det är en föränderlig tid för de etablerade medierna och barnen spelar redan en stor roll i medielandskapet. Men oberoende av plattform finns det ett behov av trovärdiga nyheter och intervjuer hos publiken. Genom workshopen berörs frågor som nyfikenhet, ansvar, subjektivitet/objektivitet, representation, demokrati. Allt på ett kreativt och lekfullt sätt!

Platsinformation och tillgänglighet

Aktiviteten hittar du på gräsmattan framför Palmhuset. Vi ber alla föräldrar med barnvagnar att ställa dem vid angivna platser. Det går lätt att komma fram till och delta i aktiviteten för dig som har rullstol eller rullator.

<p>Johanna Bernhardson, dokumentärfilmare med internationell erfarenhet av workshops </p> <p>Torbjörn Fraenckel, dokumentärfilmare och lärare i journalistik på JMG, Göteborgs universitet</p> <p>Cajsa Malmström, journalist och kommunikatör på JMG </p>