Barnens Kulturkalas

I Trädgårdsföreningen hittar du barnens egen plats och Barnens Kulturkalas. Under trädkronorna sprudlar det av konst, kultur och aktiviteter för dig som är ung. Vet du att Barnens Kulturkalas är Nordens största barnkulturfestival? Här finns över 300 spännande saker att göra. Ta med picknickkorgen, lämna plånboken hemma och njut av sommarlovets sista vecka på Barnens Kulturkalas.

Vad kan du göra på Barnens Kulturkalas?

Du kan se teater, pyssla, dansa, bygga, äta, segla, sjunga, läsa, spela bajsbasket och mycket mer. 

Se hela programmet för Barnens Kulturkalas

Nordiskt samarbete med andra barnfestivaler

For information in English, click here

Nordic Melting point är titeln på ett nytt samarbete mellan fyra nordiska barnfestivaler: Barnens Kulturkalas i Göteborg, Barnamenningarhátíð i Reykjavík, Lasten Festarit/Lasten Espoo i Helsingfors och Barnafestivalurin i Tórshavn. 

Syftet med samarbetet är framförallt att utbyta idéer och erfarenheter om hållbarhet, jämställdhet och mångfald i enlighet med FN:s mål för hållbar utveckling. Dessutom vill festivalerna byta programidéer och utforska möjligheterna för konstnärliga samarbeten. 

Arrangörerna för respektive festival möttes i Köpenhamn i februari 2018 för att planera besök till varje festival och identifiera specifika, relevanta områden att utveckla. Under 2018 kommer arrangörerna besöka varandras festivaler och i slutet av året skriva en sammanfattning om projektet och dess resultat. 

Datum för festivalerna: 

  • Barnafestivalurin (anordnas av Nordens Hus på Färöarna):  7-15 april
  • Barnamenningarhátíð (anordnas av Visit Reykjavík och Reykjvík stad): 17-22 april
  • Lasten Espoo (anordnas av PuskaPromotion): 12 maj
  • Lasten Festarit (anordnas av PuskaPromotion): 4 augusti
  • Barnens Kulturkalas (anordnas av Göteborg & Co):  14-19 augusti

Nordic Melting Point projektet finansieras av Nordisk Kulturkontakt (https://www.nordiskkulturkontakt.org).