personer står i kö till flera foodtrucks en varm och solig sommardag.

I samband med Göteborgs Kulturkalas 2022 välkomnas Street Food Festivalen till Göteborg. På Basargatan och Kungstorget blir det street- och sweetfood, hantverksöl och underhållning hela Kulturkalasperioden den 1-4 september. Själva avgörandet av SM i streetfood sker 2 september.

Fokus på Basargatan är mat och dryck från hela världen, men också på lokala producenter och bryggerier. Den svenska mästaren i streetfood kommer koras under ledning av bland andra göteborgskocken Gustav Trädgårdh, Louise Johansson och Sofia B Olsson med flera.

– Med det här samarbetet kommer vi att kunna erbjuda besökarna spännande mat- och dryckesupplevelser. Det blir ett riktigt klassiskt festivalområde med underhållning från scenen på Kungstorget, folkvimmel och skön stämning, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas. 

Under årets kalas är även Bältespännarparken tillbaka som kalasplats, här kommer det att vara hållbarhetstema. Dessutom blir det flera nya festivalområden som Slottsskogen, Ringön, Slakthuset i Gamlestaden och Bergsjön.

– Vi vill göra festivalen mer tillgänglig genom att erbjuda flera festivalområden. Vi hoppas också att våra besökare kommer ta chansen upptäcka nya delar av stan. Och oavsett var – räkna med härliga festivalupplevelser med fokus på kultur, mat och musik, säger Anna Mjörnvik.

Mer om Street Food Festivalen

Street Food Festivalen blir Nordens största streetfoodfestival och en efterlängtad folkfest i Sverige under sommaren med fokus på spännande mat, intressanta drycker, underhållande musik, graffitimålning och SM-tävlingar. I år arrangeras det populära eventet för första gången i tre städer med fri entré för alla besökare. Uttagningar till Svenska Mästerskapen i streetfood 2022 går i Malmö och Stockholm med grand final i Göteborg under Göteborgs Kulturkalas. Prisutdelningen sker på Stora scenen på Kungstorget den 2 september med en namnkunnig jury som utser Sveriges bästa streetfood.

Läs mer på www.streetfoodfestivalen.se