Ana Diaz, 18.00-19.30, Kungstorget

Ana Diaz skrev länge hits åt storheter som Britney Spears, Jennifer Lopez och Zara Larsson innan hon bestämde sig för att kliva ut i rampljuset. Förutom att vara en melodimakare i världsklass, också besitter en alldeles sällsynt förmåga att hantera ord. Mysfaktorn blir hög, välkommen!

Dinn Dinn Bulo, 11.00-11.45, Slottsskogen

Saga med musik tar dig till berättelsen om hur magen hamnade i kroppen och om hur människan fick sin röst. Dinn Dinn Bulo framför sagor och musik från Senegal. Välkommen till en värld med upptäckter, glädje och nyfikenhet.

Muren grönskar, 11.00-15.00, Kulturhuset Kåken

Skördens och skönhetens tid är här och Kulturhuset Kåken in till en gårdsfest med grön kultur! Välkommen på en grön kulturfest med bland annat skördemarknad, musik, cirkusföreställning, kreativt skapande och god mat och fika.

Steget, 15.30-16.30, Bältespännarparken

Med känslofyllt piano, ärlig text och sång känner duon fortfarande att det är de två mot världen. Steget, som består av Nils Dahl och Matilda Sjöström, har gjort musik i tretton år och många av de motgångar och medgångar de upplevt speglas i musiken. Välkommen!

ManoAmano, 13.00-14.00 & 16.00-17.00, Slottsskogen

Nycirkusföreställning på hög höjd med mystik och stora känslor som enda gravitation. Liksom mänskliga marionetter transporterar karaktärerna dig med till en drömlik värld. Här flyr föremål från tyngdkraften och kroppar, på hög höjd, trotsar den. Välkommen till höjderna!

William Soovik Grand Finale, 12.00-12.30, Bältespännarparken

Med tre släppta skivor är William Soovik Grand Finale på väg att bli en av Sveriges mest lovande tillskott på den moderna jazzscenen. Frijazz, rock och vemod bygger grunden för en blabla stund, välkommen!

Minivarvet, 10.00-18.00, Slottsskogen

Nu kan löpsugna knattar få möjlighet att springa Minivarvet i Slottsskogen under kulturkalaset. Ingen föranmälan krävs, det är kostnadsfritt att springa och alla deltagare får, så långt lagret räcker medalj. Klara, färdiga, gå!

Lillasyster, 14.00-15.00, Kungstorget

På stora scen bjuder Göteborgsbaserade Lillasyster på hårdrock i världsklass. Bandet har tilldelats grammisnomineringar, guld- och platinabelönade album. Stretcha nacken, nu är det dags att headbanga!

Kulturhuset Bergsjön presenterar konstgestaltningen
“By Bergsjön”, 14.00-15.00, Kulturhuset Bergsjön

Panelsamtal med konstnärerna som medverkat och skapat den offentliga konsten i “By Bergsjön”. Lyssna på en presentation av de fyra konstverken som ingår i kulturhusets konstgestaltning. Välkommen!