Filmvisning på Götaplatsen

Tillsammans med Göteborg Film Festival Open Air blir det utomhusbio på Götaplatsen den 21 augusti. Där kan du se filmen En runda till medan mörkret sänker sig.

I Thomas Vinterbergs oemotståndliga dramakomedi som charmat världen ger sig fyra gymnasielärare på ett gränslöst socialt experiment. Med teorin om att människan är född med en halv promille alkohol för lite i blodet försöker lärarna berika sina liv med ett ständigt flöde av alkohol. Livet tycks till en början enklare, roligare men allt går inte enligt plan.

En runda till blev en enorm biosuccé i Danmark trots pandemin. Den vann sedan storslam på European Film Awards, publikpriset på Göteborg Film Festival och en Oscar för bästa internationella film.

– En runda till har varit ett filmiskt fenomen som hela världen talar om under pandemin, och nu när världen öppnar upp igen är det svårt att tänka sig en bättre film att visa än detta festliga, skruvade och passionerade drama. Jag längtar verkligen efter att sitta på Götaplatsen och se Mads Mikkelsen dansa i sommarkvällen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Götaplatsen den 21 augusti 21.30-23.30

Antalet platser till utomhusbio på Götaplatsen är begränsat och måste förhandsbokas. Du kan boka din plats från den 17 augusti.