en person i röd klänning och röd höghatt delar ut ballongfigurer till barn

Efter en lång sommar med semestrar och utflykter brukar det vara skralt i många familjers plånböcker och då känna det extra viktigt att kunna erbjuda massor med aktiviteter som är helt gratis. Jag hoppas att många tar chansen och provar på några av alla roliga upplevelser under Kulturkalaset tillsammans med sina barn och ungdomar säger Anna Mjörnvik Projektledare för Kulturkalaset på Göteborg & Co.

Allsång med Kokobäng
Kungstorget 2/9 kl. 15–15.45

Med hits som “Ananas”och “Chulabräng” och har nog ingen undgått SVT:s succé KOKOBÄNG, som bland annat vunnit “Det svenska humorpriset” och medverkat i Allsång på Skansen. Nu bjuder gänget in till party på Kungstorget och tar med sig sina fartfyllda låtar.

Till programpunkten!

Disneyinspirerad show med ”Elsa” från Frost
Kungstorget 2/9 kl. 11–11.30

Annika Herlitz gör rösten till snödrottningen Elsa och sedan 2015 har hon turnerat runt om i sommar-Sverige med en oerhört uppskattad Disney-inspirerad show.

Till programpunkten!

Cirkusskola för alla
Kronhusparken 1–3/9, flera tider

Richard Ljungman från Cirkusskolan och även världsmästare i balansering lär ut cirkuskonster under en fartfylld workshop. Här får man bland annat prova på att gå på lina, snurra tallrikar, jonglera och snurra med diabolo. 

Till programpunkten!

Spela FIFA med IFK Göteborgs esport-lag
Bältespännarparken, 2/9 kl. 11–14

För de som älskar att spela Fifa finns chansen att testa sina skills mot några av Sveriges bästa FIFA-spelare. På plats finns även esport-profilen GGFrolle tillsammans med spelare från IFK Göteborg. 

Till programpunkten!

The Bubble Show
Kronhusparken, 3/9 kl. 15–16 & 17–18

För alla som gillar såpbubblor finns här chansen att träffa Guinness rekordinnehaven Mr. Bubbles och se hans otroliga såpbubblor i alla former och storlekar. Från små bubblor till jättebubblor och från rökbubblor till skum på huvudet – det blir en interaktiv och internationell prisbelönt bubbelshow. 

Till programpunkten!

Testa på Bollywooddans
Flunsåsparken, 3/9 kl. 12–13

Dansläraren Anette Pooja kommer lära ut Bollywooddans. Här finns chansen att uttrycka sig i en glädjefull dans, kryddat med uttryck, lekfullhet och mim. Workshopen riktar sig till alla målgrupper från 6 år, och man dansar utifrån sin egen kapacitet. 

Till programpunkten!

Musikshow med Småstjärnorna (för dig upp till 15 år)
Kronhusparken, 2/9 kl. 13–14

Här finns chansen för de som vill visa upp sin talang på scen. Deltagarna har 1-3 minuter på sig att ta möjligheten att sjunga, rappa, dansa, trolla eller varför inte shuffla! För de som sitter i publiken utlovas fantastisk underhållning när nya stjärnor föds.  

Till programpunkten!

Dansa med Nino & Julia
Bältespännarparken, 2/9 kl. 13–15

De kända dansarna från sociala medier, Nino & Julia, bjuder in till en unik dansupplevelse där de kommer att uppträda med ett eget koreograferat nummer. Efter det kommer de att leda en enklare dansworkshop och avslutningsvis erbjuds ett Meet & Greet där det finns möjlighet att ta bilder, få autografer och spela in videos tillsammans med duon. 

Till programpunkten!

Dansföreställningen Astronaut på GöteborgsOperan
GöteborgsOperan, 2/9 kl. 11–11.40

Astronaut är ett svindlande dansverk för barn i låg- och mellanstadieåldern (från 8 år) och deras vuxna. Publiken får följa tre av dansarna i GöteborgsOperans Danskompani genom utmanande tester, månpromenader och återvändandet till gravitationen på jorden. Biljett behöver förbokas från den 29 aug, begränsat antal platser. Syntolkad.  

Till programpunkten!

Bonus: missa inte chansen att se en del av repetitionen av splitternya Wicked utan kostnad den 1 september. Biljett behöver förbokas från den 29 aug, begränsat antal platser. Teckenspråktolkad.

Remake workshop med Hurra Pangpang
Kronhuset, 3/9 kl. 15–19

Hurra Pangpang är en återbruksstudio från Göteborg som bjuder in till en eftermiddag av re-make och återbruk. Tillsammans väcks det glömda till liv och bortglömda skatter förvandlas till bärbara ting. Ta gärna med något hemifrån – hårt som mjukt – eller så skapas det nytt av redan insamlade material på plats.  

Till programpunkten!