Här finns frågor och svar om
Göteborgs Kulturkalas

Hittar du inte svaret du letar efter får du gärna kontakta oss. Vi finns tillgängliga för frågor på mejl, Facebook och Instagram.

Allmänna frågor

Vilka datum är festivalen?
29 augusti–1 september 2024. 

Vad kostar det?
Alla konserter och aktiviteter är gratis. Du betalar enbart för den mat och dryck som finns att köpa hos festivalens medverkande mataktörer.

Finns det någon åldersgräns?
Vissa aktiviteter har åldersgräns eller rekommenderad ålder. Det framgår i så fall på respektive aktivitet.

Vad kommer att hända på årets festival?
Det är i nuläget svårt att säga exakt vad som ska hända men i vanlig ordning kommer festivalen vara gratis och ha något för alla. Vad vi vet är att det kommer bli konserter, workshops, teater, dans, mat och massa skoj!

Kommer festivalen vara utspridd på fler platser runtom i staden även i år?
Japp! Våra centrala festivalplatser kommer vara Kungstorget och Grönsakstorget. Men vi kommer även finnas i Azaleadalen samt på Slottsskogsvallen. Fler platser tillkommer!

Kan barn följa med på festivalen?
Javisst! Vi kommer ha massa roliga aktiviteter även för våra minsta besökare.

Jag är intresserad av att medverka på festivalen, hur gör jag?
Tyvärr har årets Open Call period stängt och vi har inte möjlighet att ta in fler intresseanmälningar i efterhand.

Jag har tappat något under mitt besök på festivalen. Hur gör jag nu?
Varje medverkande aktör har sin egen personal som hanterar upphittade föremål. Prata med personal på platsen där du tror ha tappat din ägodel så hjälper de dig.

Vad gäller om jag vill rapportera från festivalen?
Information för dig som är journalist eller vill ansöka om fotoackreditering hittar du på sidan för Press och media.

Får jag fotografera en konsert eller en aktivitet?
För privat bruk är det okej att fotografera aktiviteter eller konserter som pågår under Kulturkalaset. Om du lägger upp bilder eller filmer på sociala medier får du gärna tagga oss på @Goteborgskulturkalas och använda hashtags #goteborgskulturkalas, #kulturkalaset och #gbg400. Är du professionell fotograf behöver du ansöka om fotoackreditering. Läs mer på sidan för Press och media.

Tillgänglighet

Vilka konserter och aktiviteter kommer att syntolkas?
De konserter och aktiviteter som syntolkas är ännu inte klart. När vi vet exakt vilka det blir så visas de tydligt på programsidan. Där kan du enkelt filtrera din sökning och se alla syntolkade programpunkter.

Vilka konserter och aktiviteter kommer att teckenspråkstolkas?
De konserter och aktiviteter som teckenspråkstolkas är ännu inte klart. När vi vet exakt vilka det blir så visas de tydligt på programsidan. Där kan du enkelt filtrera din sökning och se alla teckenspråkstolkade programpunkter.

Hur tar jag mig enklast till de olika festivalplatserna?
Genom att gå, cykla eller åka kollektivt undviker vi trängsel och knuff i staden. På Västtrafiks hemsida kan du söka och planera din resa. För att undvika köer i staden rekommenderar vi att ställa bilen hemma under festivalen!

Säkerhet

Är det säkert att gå på festivalen?
Vi har alltid ett omfattande säkerhetsarbete kring evenemang i nära samarbete med polisen. Det innebär att vi agerar på rekommendationer och råd från myndigheterna.