publik som trängs framför en scen där ett band spelar. fokus ligger på en persons händer som är uppsträckta i luften

Första kalasdagen bjuder på allt ifrån musikal till galej i Gamlestans fabriker och cirkusskola. Kort och gott massor av aktiviteter för både stora och små. Det här vill du inte missa i dag!

Street food festivalen

Sveriges godaste matfestival äger rum mitt i centrala Göteborg! I tre dagar fylls Basargatan, Grönsakstorget och Kungstorget med god streetfood och sweetfood. Det finns barer också barer som säljer hantverksöl, lokalt vin och annan dryck Kom och njut, ät, drick, och bjud med familj och vänner för en riktigt härlig streetfood festival.

Cirkusskolan

Upplev en cirkusskola för alla under vägledning av en professionell cirkusartist. Välkommen att prova på cirkuskonster under ledning av Richard Ljungman från Cirkusskolan. Här får du bland annat prova på att gå på lina, snurra tallrikar, jonglera och snurra med diabolo.

Alla mot Janne

Du som kan din göteborgshistoria har chans att briljera när journalisten Janne Josefsson tar sig an publiken på Kungstorget i en frågesport där hela torget tävlar mot honom. På scenen står radioprofilerna Erik Thorsell och Anna Spolander och guidar dig (och Janne) genom frågesporten. Har du vad som krävs för att briljera mot Janne?

Lasse-Majas Detektivbyrå

Rytmus Göteborg spelar föreställningar om Lasse-Majas Detektivbyrå! Elever i årskurs 2 har har specialskrivit och repeterat in tre olika föreställningar utifrån de välkända karaktärerna i Lasse-Majas Detektivbyrå. Du kan välja mellan föreställningarna Orkestermysteriet, Tågmysteriet och Kärleksmysteriet.

ARTDOM “Building bridges with art”

50 konstnärer använder sin konst för att lyfta kvinnors rättigheter. Artdom går ut på att kvinnliga konstnärer från respektive land kopplas samman i par och inleder en skapandeprocess, där de målar varsin halva av samma canvas. Den ena avslutar vad den andra påbörjat. Resultatet blir unika konstverk, som speglar skilda verkligheter och kulturer såväl som gemensamma upplevelser och tankar kring att vara kvinna.

Mix Megapols sensommarkväll med Morrongänget och vänner (teckenspråkstolkad)

Varmt välkommen till Mix Megapols Sensommarkväll. Det mycket populära Morrongänget på Mix Megapol presenterar artister, håller i tävlingar och underhåller publiken! Gör dig redo för Uno Svenningsson, Hanna Ferm och Norlie & KKV!

Gamlestadsgalej i Gamlestadens fabriker

Den 1 september förvandlas Gamlestadens fabriker till en kreativ explosion och ett oförglömligt blockparty med mat, musik och konst! Scenen Factory Beats by JM kommer att vara pulserande med lokal musik från Göteborg och Gamlestaden.

Epidemifredag!

Under Kulturkalaset öppnar Konstepidemin upp för Epidemifredag med olika typer av konst-och kulturupplevelser. Det blir många överraskningar under kvällen men vi kan avslöja att Galleri Konstepidemin har vernissage för nya utställningar, och hyllade restaurang Husette bjuder in till aw med dj. Låt konsten smitta samhället!

D-A-D

Danska rocklegendarerna tar över scenen på Kungstorget. Ända sedan deras stora internationella hit “Sleeping My Day Away” från 1989 har D-A-D huserat i den absoluta högstaligan av dansk rock – och där kommer dom att förbli för ett långt tag framöver! Genom åren har detta band definierat sig genom en helt unik musikalisk profil, ren spelglädje och massor av humor vilket är mer påtagligt på scenen idag än någonsin tidigare.

Melina Do Rosario DJ-Set

DJ-set med en härlig blandning av amapiano, afrohouse, afrobeat och r&b. Melina Do Rosario (DJ-set) är en av Sveriges främsta DJs och har spelat på många olika scener som bland annat Way Out West, Lollapalooza och spelat samt öppnat för olika artister som exempelvis Parham och Jireel.