Ut och fånga sista kalasdagen som bjuder allt från Tellusfestival och storslagna artister till rungande allsång och världens största såpbubblor. Söndagens höjdpunkter finns här!

Tellusfestivalen

Från spårvagnshållplatsen Rymdtorget till det nya Kulturhuset Bergsjön sträcker sig Kulturstråket. Där kan du hitta tält, bord, vagnar och massor av föreningsaktiviteter med internationell underhållning, mat, hantverk, livlig balkanmusik och en fantastisk figurparad. Även Kulturhuset Bergsjön, Bergsjön Centrum och två nya parker kommer att vara fulla av liv med musikscener och kostnadsfria workshops för hela familjen.

Booktok Picknick med Jasmine Darban

Ta #booktok ur telefonen till Trädgårdsföreningen för en dag full av läsglädje. Tillsammans med Jasmine Darban (tiktok:@jasminedarban) och Amanda Lodding (redaktör på Bokmässan) diskuterar vi några av de mest kända booktok-böckerna. Det diskuteras allt från favoritkaraktärer, plot twists och omvandlingen av böcker till film. Packa picknickkorgen med filt och bok, ta med kompisen, bokklubbsgänget, eller kom själv och var med när världens största bokklubb möts i verkligheten.

Remake workshop med HURRA PANGPANG

Förvandla bortglömda skatter till bärbara ting (från 6 år). “HURRA PANGPANG” fokuserar helt enkelt på att skapa nytt av gammalt, kanske du har en för liten tröja att ta med och göra om till ditt nya favoritplagg? Eller varför inte din trasiga men ack så älskade leksak? Tillsammans väcks det glömda till liv och skapar allt ifrån bärbara plagg via smycken till konstverk – bara kreativiteten sätter gränser!

The Bubble show

Umgås med Mr. Bubbles och hans fantastiska såpbubblor i alla former och storlekar! Från små bubblor till jättebubblor och från rökbubblor till skum på huvudet! Gör dig redo för en interaktiv, rolig och internationellt prisbelönt bubbelextravaganza! The Highland Joker är en av världens ledande bubbelartister. Han är också skådespelare, berättare och innehavare av Guinness världsrekord.

Besök ett museum

Ta chansen att besöka ett av Göteborgs museum! Idag är det gratis inträde till Stadsmuseet och Konstmuseet. Du kan också passa på att se en visning om Nordisk mode eller Ultra – fotboll och politik vid Medelhavet. Du kan också besöka utställningen Augusta Lundin – Sveriges första modehus och samtala med curatorerna.

Allsång i Flunsåsparken

I samarbete med Rolfs Flyg & Buss bjuder Göteborgs Kulturkalas och Socialförvaltningen Hisingen in till vackra Flunsåsparken för en musikalisk hyllning till Göteborg. Det blir ett pärlband av låtskatter genom föreställningarna:
– Från Hedenbratt till Hellström! med Smoke Rings Sisters
– Everteens med Brännöpojkarna
– Delar av föreställningen: I Taubes fotspår, en hyllning till Evert Taube och hans musik med Lasse Kronér och Per Hovensjö.

Sång, musik, kanske dans, allsång och tävlingar med fina priser. En eftermiddag du helt enkelt inte vill missa!

Syster Sol

Baktaktsgung i Bältespännarparken! Efter en flera års paus från musiken och med stora hitlåtar som “Kärleksrevolt” och ”Gillar din Vibe” i bagaget är Syster Sol äntligen tillbaka. Hon kommer tillbaka med en uppdaterad version av sitt artisteri och är närmre sin kärna än någonsin.

Magnus Carlsson

Magnus har tävlat i Melodifestivalen hela åtta gånger, både som sångare i Barbados, Alcazar och som soloartist. Med närmare 40 guld- och platinaskivor, tre Grammisar och en mängd andra utmärkelser, programledarjobb och musikalroller har han nått ett erkännande som en av Sveriges mest folkkära artister. Det blir en timma full av sång och dans på Kungstorget!

A36

Gör dig redo för en hiphop-fest med bangers från Göteborgs gator. A36 slog igenom med debutsingeln ”Alien”. Därefter släppte han låtarna ”Ale Ale”, ”Ego”, ”Tamaka” och ”Samma Gamla Vanliga”. Den sistnämnda blev en enorm hit och har i dagsläget över 55 miljoner streams på Spotify. 

Trots att han är en nykomling i branschen har A36 tveklöst blivit ett av de senaste namnen att sätta Göteborg på hiphop-kartan. I år var A36 nominerad i tre Grammis-kategorier, Årets HipHop, Årets låt och Årets nykomling, vilket han kammade hem det sistnämnda priset.

Miriam Bryant

En av Sveriges största artister blir finalakt för Göteborgs 400-årsjubileum. Miriam Bryant slog igenom på allvar när hon medverkade i TV4:s Så mycket bättre 2015. Sedan dess har hon vunnit åtskilliga priser, gästat Håkan Hellström på Ullevi och samarbetat med bland andra Veronica Maggio och Jocke Berg. Senaste albumet ”PS jag hatar dig” kammade hem två Grammisar i kategorierna ”Årets album” och ”Årets låt” och blev även prisat på P3 Guld samt Musikförläggarnas pris. Klockan 21 intar Miriam Kungstorgets scen och avslutar sommarens jubileumsfirande och Göteborgs Kulturkalas! Konserten också och går att se på storbildsskärm Bältesspännarparken.