En bild på Loreen när hon tittar lite snett uppifrån och in i kameran

Göteborgs Kulturkalas är glada att meddela att den prisbelönta sångerskan och låtskrivaren Loreen kommer att uppträda på Kungstorget den 29 augusti. Det blir en kväll fylld av musikalisk briljans och eufori.

Med hits som “Euphoria” och “Tattoo” har Loreen erövrat hjärtan och banat väg för nya standarder inom musikbranschen. Hennes kraftfulla röst och unika artistiska uttryck har fängslat publik över hela världen. Genom att kombinera sin sångförmåga med en scenisk närvaro skapar Loreen magi på varje scen hon kliver upp på. Hennes framträdanden är inte bara en konsert; de är en upplevelse som går rakt in i själen och lämnar intryck.

År 2012 tog Loreen världen med storm genom att vinna Eurovision Song Contest med låten “Euphoria”, en global hit som nådde förstaplatsen på topplistorna i 21 länder. Elva år senare, 2024, återvände hon till Melodifestivalen med “Tattoo” och tog ännu en gång hem segern, vilket gjorde henne till den första kvinnan att vinna två gånger. Efter dessa framgångar har Loreen också blivit invald i Melodifestivalens Hall of Fame. Denna meritlista cementerar hennes plats som en av de mest framstående och hyllade artisterna inom svensk och internationell musikscen.

Men Loreen är inte bara en enastående sångerska; hon har också visat sin mångsidighet genom att delta i olika projekt. Genom sin medverkan i tv-programmet Så mycket bättre släppte hon för första gången musik på svenska, vilket visar på hennes förmåga att utforska nya territorier inom musiken. Dessutom gjorde hon sin skådespelardebut i nyfilmatiseringen av Vinterviken 2021.

Kom och upplev Loreen live på Kungstorget den 29 augusti – och kom ihåg att det är gratis!

Missa inte chansen att njuta av en kväll med en av Sveriges mest lysande stjärnor på Göteborgs Kulturkalas.