– Miriam Bryant är en av Sveriges absolut största artister och som också är så mycket Göteborg. Det blir en fantastisk final på 400-årsfirandet, säger Jessica Winnberg, producent på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum.

På Göteborgs 400-årsdag, den 4 juni 2021, var Miriam Bryant med och firade staden från en spårvagn i ett direktsänt tv-program. Det stora publika Jubileumsfirandet inleddes i juni 2023 med Jubileumsfestivalen och har fortsatt hela sommaren. Den 31 augusti till 3 september blir det finalhelg med mängder av evenemang och aktiviteter runt om i Göteborg. När Miriam Bryant går på scen klockan 21.00 den 3 september är det som sista akt för både Jubileumsfirandet och årets Kulturkalas. Konserten är öppen för alla och med fri entré.

Nu knyter vi ihop hela Jubileumsfirandet med Miriam Bryant. Det blir en fantastisk avslutning av Göteborgs 400-årsjubileum och den festliga finalhelgen med allt från Jubileumsparad och Ö-fest till Kulturkalas och Jubileumsfyrverkeri. Och alla är välkomna, säger Therese Brusberg, chef för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.