Göteborgs Kulturkalas 2024 kan stolt presentera Omar Rudberg, en svensk popkulturikon med imponerande meritlista. Allt från öppningsakter åt megastjärnor som Justin Bieber och One Direction, samt rollen som Simon i “Young Royals”. Den 29 augusti tar han plats på Kungstorgets stora scen.

Den svenska popkulturens nya sensation, Omar Rudberg, har blivit en lysande stjärna i sin generation. Med över 5 miljoner följare på sociala medier har han befäst sin plats som en av de mest framstående talangerna. Omar har rötter i Venezuela och är nu baserad i Stockholm. Han har blivit känd som både sångare och skådespelare med en imponerande lista av prestationer, inklusive utsålda arenashower i Sverige och turnéer i USA.

Omars musikaliska framgångar är överväldigande, med över 80 miljoner streams på hans låtar som har certifierats både platina och guld. Hans senaste singel, “Off My Mind”, ett samarbete med danspopduon Jubël, visar på hans konstanta strävan efter innovation och kreativitet.

Men det är inte bara inom musiken som Omar briljerar. Under de senaste åren har han gjort avtryck i film- och tv-branschen. Hans framstående roll i Netflix-dramat “Young Royals” har inte bara fått enormt genomslag i Skandinavien, utan även internationellt.

Med sin talang och mångsidighet fortsätter Omar Rudberg att fascinera och charma publiken och vi är övertygade om att han kommer göra Kungstorget till en kväll att minnas.