Snart är det dags för kalashelg, helt gratis och öppet för alla! Helgen är också finalen på Göteborgs 400-årsfirande så det blir en kalashelg med extra guldkant. Det är många evenemang runt om i Göteborg, bland annat Frihamnsdagarna, Göteborgsvarvet Marathon och Jubileumsparaden. Det kommer vara mycket folk som rör sig i stan och vissa platser leds trafiken om vilket påverkar framkomligheten.

Du tar dig lättas till Kulturkalaset genom att åka kollektivt, cykla eller gå. Ta bara bilen om du måste.

I vanliga frågor har vi samlat svar på många frågor om årets Kulturkalas.

Planera din resa

I programmet finns adress till alla programpunkter. När du är inne i en programpunkt så finns länk till platsen i Google maps till höger om beskrivningen. Om du klickar dig vidare via länken kan du söka fram vägbeskrivningen från där du befinner dig.

Vill åka kollektivt och ta buss, spårvagn eller båt kan du använda dig av Västtrafiks reseplanerare.

Cykla gratis med Styr & Ställ

Med Styr & Ställs hyrcyklar tar du dig enkelt mellan festivalplatserna under helgen. Den 31 augusti till och med den 3 september cyklar du gratis med Styr &Ställ i Göteborg och Mölndal. Det är bara att välja en cykel från vilken station du vill och ge dig ut i vimlet.

Begränsad framkomlighet under helgen

Under några tider på helgen kommer det vara svårare än vanligt att ta sig runt i centrala Göteborg. På Trafiken.nu kan du hitta uppdaterad information om trafikläget.

Lördag den 2 september 12-18: Jubileumsparaden

Jubileumsparaden startar på Gustav Adolfs torg klockan 14 och rör sig upp för Östra hamngatan till Avenyn och avslutas på Götaplatsen. Paraden är en hyllning till Göteborg med 24 ekipage och innehåller allt ifrån lastbilar till dansare och hästar. Från och med klockan 12 leds trafiken på Östra hamngatan och Avenyn om.

Söndag den 3 september: Göteborgsvarvet Marathon

Dubbelt så långt som vanligt när Göteborgsvarvet firar Göteborgs 400-årsdag med Marathon. Banan går till stor del i samma sträckning som Göteborgsvarvet, men också delvis nya vägar i staden det kommer att påverkar alla trafikslag.

Loppet börjar klockan 11 och löparna kommer bland annat att springa längs med Avenyn, Östra hamngatan och förbi Kronhusområdet. Det innebär att framkomligheten till våra festivalplatser Kungstorget, Bältesspännarparken och Kronhuskvarteret kan vara begränsad. Det är dock färre löpare än på ett vanligt Göteborgsvarv och det kommer att finnas möjlighet att ta sig över banan via slussar. Läs mer om hur trafiken påverkas under loppet.

Löpare under Jubileumsloppet.