Parad som hyllar Göteborg, fest på Ringön och mängder av härliga barnaktiviteter. Här har vi samlat höjdpunkter från lördagens program!

Lär dig dansa bachata

Välkommen på en prova-på klass på 45 minuter tillsammans med Fuego Dance School där inga förkunskaper krävs. Bli en del av Fuego Dance School-familjen i en trygg och trevlig atmosfär, samtidigt som du utvecklar din teknik inom bachata sensual. Efter prova-på klassen blir det 45 minuter social dans.

Jubileumsparaden

Missa inte festtåget som är en hyllning till Göteborg! Paraden går från Gustaf Adolfs Torg klockan 14, längs med Avenyn och till Götaplatsen bjuds det på härliga göteborgsekipage, medryckande musik och massor av upptåg. Jubileumsparaden flirtar med stadens olika milstolpar, landmärken, karaktärer, historia och framtidsvisioner.

Ö-festen

Strosa runt, känn saltstänket från älven och upplev mötet mellan gammalt och nytt som skapar en spännande och viktig plats för Göteborgs historia och framtid. Mellan 11–17 förvandlas Ringön till en upptäcktsresa för hela familjen. Kanske hittar du något du inte visste fanns i din egen stad?

Bokskattjakt och högläsning

I bokaffärens nedersta hyllor och skåp fyller vi på med böcker åt barn i alla åldrar. Men vi har tappat bort några stycken! Hjälp oss att hitta vår borttappade bokskatt för att vinna fina bokpriser. Pyssla ihop din egen bokskattkarta och lyssna på högläsning om den försvunna hatten.

Nino&Julia

Nino&Julia bjuder in till en unik dansupplevelse där de kommer att uppträda med ett eget koreograferat nummer. Efter det kommer de att leda en enklare workshop där du får prova på att dansa tillsammans med dem. Avslutningsvis blir det Meet & Greet där du har möjlighet att ta bilder, få autografer och spela in TikToks tillsammans med dem.

Casper The Ghost

Casper The Ghost fortsätter gå från klarhet till klarhet. De är en duo vars sound har utvecklats med tiden, och blir alltmer unikt. Från debutens hip-hop, emo-rock och trap, till vad som idag definieras som modern alt-rock influerat av dåtidens pop-punk.

Y2K-containern

Under Kulturkalaset kommer Y2K-trenden ta över en del av festivalområdet i Bältespännarparken med en hyllning till ikoniska sovrum från filmer vi älskade att hata. Titlar som Bring it on, American Pie och Mean Girls sätter stilen inne i Y2K containern.

Daniela Rathana

Med debutalbumet ”Rathana Club”, som släpptes 2021, siktade Daniela på att vända uppochned på den svenska R&B-scenen – och lyckades med råge! Albumet är en förlängning av hela Danielas personlighet, utåtriktat och kaxigt – där sex, humor, charm och futuristiska produktioner flankeras av stora, sköra ballader. Skivan belönades med en Grammis för Årets pop och blev en favorit både hos fans och kritiker.

Allsång med KOKOBÄNG

Med dunderhits som “Ananas”, “Chulabräng” och “Grejer man vill ha” har nog ingen undgått SVT:s braksuccé KOKOBÄNG, som bland annat vunnit “Det svenska humorpriset” och medverkat i Allsång på Skansen. Nu bjuder gänget in till party på Kungstorget och tar med sig sina fartfyllda och färgstarka låtar och danser.

Musikfyrverkeri

Under sista helgen för Göteborg 400-årsfirande blir det ett unikt jubileumsfyrverkeri till tonerna av musik med göteborgskoppling. Musikfyrverkeriet skjuts av klockan 22.00. Står du längs kajkanten framför GöteborgsOperan kommer du både se och höra bra.

Musiken sänds även live i samarbete med Mix Megapol på radiofrekvens 107,3 så att du kan lyssna vart du än befinner sig. Fyrverkeriet är 402 sekunder långt och designat av Göteborgs Fyrverkerifabrik.