Efter en vår och sommar av intensiv planering, en fantastisk helg med festival och final av Göteborgs 400-årsjubileum, och slutligen en höst med reflektion och sammanfattning kan vi nu stänga jubileumsåret 2023 – och ge er lite julläsning!

Ett år går fort, men så roligt vi har haft det! Vi har träffat nya och gamla kalaskompisar, varit på flera olika platser, och framförallt fått bjuda Göteborg på ännu ett Kulturkalas – i år med lite extra guldkant tack vare Göteborgs 400-års jubileum.

Kännedomen fortsatt hög

Drygt 8 av 10 av invånare i Göteborg och kranskommuner visste att Göteborgs Kulturkalas genomfördes första helgen i september. Var tredje av de som känner till festivalen valde att ta sig ut på Göteborgs gator och uppleva en fantastisk festivalhelg. Det är vi väldigt stolta över!

Mat, musik, stämning och folkvimmel lockar mest

Majoriteten av besökarna upplever Göteborgs Kulturkalas av samma anledningar: mat, musik, stämning och folkvimmel. Eftersom hela 42 % besökte för maten är vi glada över att vi i år kunde erbjuda ett stort utbud av mat och dryck med smaker från hela världen.

Framtiden stavas engångsfritt

Apropå mat, i Bältespännarparken satsade vi på engångsfri festivalplats vilket innebar att all mat och dryck serverades på flergångsartiklar. Bältespännarparken var den renastefestivalplats många upplevt på väldigt länge då all mat och dryck från sju mataktörer serverades på flergångsartiklar, diskades och återanvändes.

Hållbart resande till och från festivalen

Liksom 2022 var att åka kollektivt det vanligaste sättet att ta sig till och från Kulturkalaset. Var tredje besökare menar att tack vare Göteborgs Kulturkalas har de upptäckt nya platser av staden.

Ta del av hela rapporten

Här kan du läsa hela rapporten, klicka på bilden nedan! Har du frågor eller funderingar så är det bara att kontakta oss.

Och du, planerna för nästa års festival har redan börjat. Vi ses på Göteborgs Kulturkalas 2024, 29 augusti–1 september!