Vår festival ska vara tillgänglig för alla; oavsett vem du är, vart du bor eller var du kommer ifrån. Förra årets festival genomfördes både i centrala stan och på nya platser, där vi samarbetade med andra festivaler och aktörer.

Vi växlar ständigt upp vårt arbete med att skapa inkluderande festivalplatser: fler rullstolsplatser, fokus på bemötande och värdskap innan och under festivalen samt att vi bjuder in till en festival med fri entré och innehåll för alla.

Nya och bekanta festivalplatser i staden

Förra årets Kulturkalas arrangerades för första gången i Slottsskogen där det fanns något för hela familjen. Vi fanns även i Bergsjön, Ringön, Slakthuset och Gamlestaden. I år tittar vi på nya platser och möjligheter för Göteborgs Kulturkalas 2023.

Foto: Malin Fallgren

Ett tillgängligt Kulturkalas

Genom utbildning och vägledning med Creative Point har Göteborgs Kulturkalas växlat upp och förbättrats inom flera områden för att bli ett mer tillgängligt event. Utformning av festivalplatser och vår hemsida är exempel på detta.

två personer i rullstol tittar på en konsert
Foto: Johan Hafström

Jämställd festival

I kampen för ett mer jämställt samhälle ska Göteborgs Kulturkalas sträva efter att styra innehåll och kommunicera enligt 50/50 metoden, så att alla får vara med och ta plats.