Vår festival ska vara tillgänglig för alla; oavsett vem du är, vart du bor eller var du kommer ifrån. Vi samarbetar med andra festivaler och aktörer på flera platser runt om i stan.

Vi växlar ständigt upp vårt arbete med att skapa inkluderande festivalplatser: fler rullstolsplatser, fokus på bemötande och värdskap innan och under festivalen samt att vi bjuder in till en festival med fri entré och innehåll för alla.

Nya och bekanta festivalplatser i staden

Årets Kulturkalas arrangerades på flera platser runt om i stan och för första gången någonsin var vi i Flunsåsparken, en grönskande oas på centrala Hisingen. Vi fanns även i Bergsjön, Ringön, hela Gamlestaden och för att inte glömma de mer centrala festivalplatserna: Kronhuskvarteret, Bältespännarparken och Kungstorget.

Foto: Magdalena Fronczak

Ett tillgängligt Kulturkalas

Genom utbildning och vägledning med Creative Point har Göteborgs Kulturkalas växlat upp och förbättrats inom flera områden för att bli ett mer tillgängligt event. Utformning av festivalplatser och vår hemsida är exempel på detta.

två personer i rullstol tittar på en konsert
Foto: Johan Hafström

Jämställd festival

I kampen för ett mer jämställt samhälle ska Göteborgs Kulturkalas sträva efter att styra innehåll och kommunicera enligt 50/50 metoden, så att alla får vara med och ta plats.